Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Fiat postaje Fiat Chrysler Automobiles

    Italijanski automobilski gigant Fiat promeniće ime u Fiat Chrysler Automobiles, a svoje akcije ponudiće na berzi u Njujorku i Milanu, budući da je kompletirao kupovinu američkog Chryslera.

    "U cilju formiranja pravog suparnika velikim globalnim automobilskim grupacijama, Upravni odbor je odlučio da osnuje preduzeće Fiat Chrysler Automobiles, registrovano u Holandiji, kao majku kompaniju grupacije", navodi se u saopštenju Fiata.

    Prema račima izvršnog direktora Fiata, Johna Elkanna, novo ime kompanije ukazuje na "novo poglavlje u njenom poslovanju".

    "Putovanje koje je počelo pre jedne decenije, kada je Fiat nastojao da osigura svoje mesto na sve kompleksnijem tržištu, rezultiralo je spajavanjem dve organizacije, od kojih svaka ima veliku istoriju u automobilskoj industriji i različite, ali komplementarne geografske prednosti", izjavio je Elkann.

    Fiat je 21. januara kompletirao kupovinu američkog Chryslera, u okviru transakcije vredne 4,35 milijardi dolara. Kupovina je kompletirana nakon što je Fiat kupio preostalih 41,46 odsto akcija Chryslera od fonda Veba pod kontrolom američkog sindikata radnika u auto-industriji UAW.

    Spajanjem Fiata i Chryslera stvorena je sedma po veličini automobilska grupaciju u svetu.

    Foto: Beta/AP

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE