Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Izmena postojećeg ili novi Zakon o radu?

    Naredne sedmice će početi rad na izmeni postojećeg ili izradi novog Zakona o radu, dogovoreno je na prvom sastanku nove radne grupe za izradu nove verzije tog zakona.

    Na sastanku je razgovarano o tehničkim detaljima i dinamici rada radne grupe, dok će na sledećem biti izabrani članovi, koji će prvo odlučivati da li će se ići na izmene postojećeg ili izradu novog zakona o radu, rečeno je agenciji Beta u Ministarstvu rada.

    Pripremni sastanak radne grupe za novu verziju zakona o radu u kojoj su predastavnici Vlade Srbije, dva najveća sindikata i Unije poslodavaca Srbije održan je u prostorijama Saveza samostalnih sindikata Srbije.

    Prema rečima potpredsednika SSSS Zorana Mihajlovića, sastanci će se organizovati jednom nedeljeno, a najpre će Ministarstvo rada dati konkretne razloge šta je svrha menjanja zakona, kako bi se utvrdilo šta je potrebno menjati u aktuelnom Zakonu i dalje usaglašavati stavove.

    Izmene će se obavljati, kako je Mihajlović rekao za Tanjug, na osnovu postojećeg Zakona, a ne na osnovu verzije koja je ranije data a koja je bila na javnoj raspravi od 18. decembra prošle godine do 10. januara ove godine.

    Nova radna grupa bi da trebalo da do 1. maja pripremi nacrt nove verzije zakona koji će urediti tržište rada i kapitala.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE