Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Niška fabrika Johnson Electric počinje u junu

    Kompanija Johnson Electric iz Hongkonga počinje probnu proizvodnju elektromotora za automobilsku industriju najkasnije do juna, u novoizgrađenoj fabrici u niškoj industrijskoj zoni, gde će zaposliti 1.000 ljudi.

    Ukupna vrednost investicije je oko 20 miliona evra, do kraja godine posao će dobiti 250, a u toku naredne još 750 radnika. Država je sa po 9.000 evra subvencionisala 1.000 novih radnih mesta, ali čelnici Johnson Electrica uveravaju da će posla biti i za više radnika.

    Od 1.000 zaposlenih, njih 800 radiće u neposrednoj proizvodnji, a ostali će zauzeti rukovodeća i radna mesta u administraciji. Za početak, planirano je da iz Niša elektromotori odlaze na tržišta Mađarske i Italije, a kasnije i ostala.

    Ova kompanija iz Hongkonga, inače, sarađuju sa Fiatom, ali trenutno ne i sa fabrikom u Kragujevcu. Prema planovima, ukupni izvoz na godišnjem nivou trebalo bi da bude između 80 i 90 miliona evra.

    Ova fabrika će punim kapacitetom, kako najavljuju u Johnson Electricu početi da radi krajem godine. Izgradnja fabrike površine 10.000 kvadrata je u završnoj fazi, a tehnička uhodavanja startuju krajem aprila.

    Za Niš smo se opredelili zbog brojnih komparativnih prednosti, rekao je direktor Johnson Electrica za Evropu Markus Schmitz. Pored infrastrukture, prednost je i veliki broj stručnjaka jer ovde postoji univerzitet, a u neposrednoj blizini je i aerodrom. Planiramo dugoročno da ostanemo u Nišu i da se razvijamo.

    Prema rečima direktora niške fabrike Johnson Electric Saše Mladenovića, prva grupa radnika se već nalazi na obuci u Hongkongu, a sledeća će krenuti tokom naredne nedelje.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE