Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Adut Mercedesa iz srpske fabrike

    Stručnjaci Mercedesa kažu da je autobus koji će proizvoditi zajedno sa Ikarbusom, po kvalitetu i izradi zaslužio da nosi "srebrnu zvezdu" i biće izvozni adut fabrike.

    U projekat je uključeno više od 100 malih i velikih preduzeća iz Srbije, od Valjaonice bakra Sevojno do Tigra, preko Prve petoletke i Poliestera. Autobus ima više od 51 odsto domaćih delova, pa će moći bez carine da se izvozi i na rusko tržište.

    Treća faza izrade prototipa gradskog autobusa, koji Ikarbus pravi zajedno sa Mercedesom, privodi se kraju. Stručnjaci iz Ikarbusa su za samo tri meseca uspeli da konstruišu i naprave ovaj autobus.

    Mercedesovi stručnjaci su dva dana kontrolisali zavarivanje, antikorozivnu zaštitu i proveravali sve sklopove. Na kraju su dali zeleno svetlo da se ovaj autobus može prodavati pod Mercedesovim znakom.

    Imaće vrhunski dizajn koji će prvi put na našim prostorima biti propraćen vrhunskim kvalitetom materijala.

    Mercedes će sa Ikarbusom potpisati ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji, koji garantuje da će Nemci isporučivati šasije fabrici u Zemunu koja će praviti nadgradnje u saradnji sa domaćim dobavljačima.

    Posle prodaje gotovog autobusa, dobit će se deliti na osnovu uloženog rada i kapitala. Mercedes će pomoći Ikrabusu da ove autobuse plasira van granica, ali najbolju prodaju očekuju na domaćem tržištu.

    Generalni direktor Ikarbusa Aleksandar Vićentić napominje da je kapacitet fabrike 200 vozila godišnje, a ove godine moglo bi da se proizvede 100 autobusa koji su neophodni gradskom saobraćaju kako bi zanovio naš vozni park.

    Do sada smo prošli tri kontrole autobusa od strane Mercedesa i, kako sada stvari stoje, ovaj gotov autobus biće izložen na sajmu komercijalnih vozila u Beogradu krajem marta, kaže Vićentić.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE