Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Kosovu se ne slavi nemaština

    Na Kosovu živi 30 odsto siromašnih, 10 odsto u ekstremnom siromaštvu, preko 30 odsto je nezaposlenih, a 70.000 mladih je u poslednjih šest godina zatražilo azil u zemljama Zapadne Evrope, pišu prištinski mediji.

    Kosovom dominiraju kriminal, korupcija, nezaposlenost i siromaštvo, četiri "razloga" kojim kosovski mediji objašnjavaju manjak euforije povodom šest godina od jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova.

    Paradiranjem manjeg broja pripadnika Bezbednosnih snaga Kosova i pripadnika policije, u centru Prištine je održana centralna svečanost obeležavanja jednostrano proglašene nezavisnosti. Nije bilo euforije kao ranijih godina, a na centralnom gradskom trgu je bilo i manje ljudi.

    Mediji u Prištini ističu da su žitelji Kosova prilično razočarani i da očekivanja nisu ostvarena proglašenjem nezavisnosti. List Zeri ističe da je po nezaposlenosti i siromaštvu Kosovo na poslednjem mestu u regionu, kao i po kriminalu i korupciji.

    Na Kosovu živi 30 odsto siromašnih, 10 odsto u ekstremnom siromaštvu, preko 30 odsto je nezaposlenih a 70.000 mladih je u poslednjih šest godina zatražilo azil u zemljama Zapadne Evrope.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE