Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    MMF u Srbiji samo da snimi stanje

    Misija MMF-a danas stiže u Beograd i neće biti razgovora o sklapanju aranžmana, kaže državni sekretar Ministarstva finansija Nikola Ćorsović.

    Ćorsović je za RTS rekao da će delegacija MMF-a prilikom ove posete razmatrati realizaciju budžeta za prošlu godinu i dva meseca ove godine, a da će tek nakon ove posete i snimanja stana doći do pregovora o novom aranžmanu.

    To se, kako je naveo, ne očekuje pre formiranja nove vlade.

    Govoreći o temama za razgovor sa Misijom te međunarodne finansijske institucije, Ćorsović je naveo da će se razgovarati o načinima za smanjenje deficita budžeta, koji je previsok, kao i o reformama koje podrazumevaju restrukturiranje javnog sektora.

    "Sve uglavnom teške teme, a Misija će najverovatnije tražiti i dodatnu štednju jer je deficit previsok", rekao je Ćorsović.

    Na pitanje da li će to podrazumevati i smanjenje plata i penzija, državni sekretar Ministarstva finansija je kazao da se još ne zna na koji način će uštede biti načinjene.

    Delegacija MMF-a, koju predvodi Zuzana Murgasova, boraviće u Srbiji do 13. marta, a njen dolazak zakazan je pre raspisivanja vanrednih parlamentarnih izbora.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE