Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Novi direktor Microsofta ‘uzdrmao’ kompaniju

    Novi direktor Microsofta Satya Nadella započeo je sa promenama u izvršnom vrhu kompanije. Dva visoka rukovodioca ostaju bez posla, dok će jednom biti poverena nova zaduženja, navodi se u izveštajima Bloomberga i Recode-a.

    Izvršni potpredsednik poslovnog razvoja Tony Bates, koji je u Microsoft došao akvizicijom Skype-a, više nije u igri. Bates je bio jedan od kandidata za novog direktora, a prema neimenovanim izvorima iz same kompanije, bio je čak interni favorit.

    Kompaniju takođe napušta izvršni potpredsednik marketinga Tami Reller, koja je tokom više od decenije koliko je u Microsoftu bila i izvršni direktor marketinga, kao i finansijski direktor Windows jedinice.

    Novu ulogu dobio je Mark Penn, bivši izvršnidirektor koji će od sada biti zadužen za razvoj strategije kompanije. Penn je inače veteran u političkom svetu gde je radio za Billa Clintona i Tony Blaira. U Microsoftu je bio zadužen za oglašavanje. Konkretno, on je razlog zašto je Microsoft zauzeo agresivan stav prema Google-u u reklamama na Bingu.

    U samoj kompaniji odbili su da komentarišu ove navode.

    Foto: Beta/AP

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE