Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    KKR novi vlasnik SBB

    Vodeći globalni investicioni fond Kohlberg Kravis Roberts zaključio je kupovinu grupe SBB/Telemach, vodećeg kablovskog i internet operatora u jugoistočnoj Evropi.

    Kohlberg Kravis Roberts (KKR) potpisao je 15. oktobra 2013 konačni ugovor o kupovini United Group, u okviru koje posluje SBB/Telemach, od Mid Europa Partners. 

    Nezvanične informacije o prodaji SBB pojavile su se u medijima dan posle potpisivanja konačnog ugovora, prema kojima vrednost transakcije iznosi milijardu evra.

    Za ovu transakciju su prethodno dobijena i potrebna uobičajena regulatorna odobrenja. Takođe, objavljeno je i zaključenje transakcije kojom Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) ulaže sredstva od 50 miliona dolara zajedno sa KKR.

    Poslujući pod brendovima SBB i Telemach, United Group ima 1,89 miliona korisnika na sest trzista bivse Jugoslavije sa ukupnom populacijom od preko 20 miliona.

    Nakon transakcije, u potpunosti smo spremni da ubrzamo svoje planove za ovaj region, pružajući građanima širok spektar visokokvalitetnih usluga po pristupačnim cenama.

    Uz podršku takvih međunarodnih investitora kao sto su KKR i EBRD, nastavićemo da poslujemo u skladu sa strogim evropskim standardima i propisima, rekao je osnivač i predsednik Izvršnog odbora United Group Dragan Šolak.

    Prema rečima rukovodioca KKR evropskog tima za telekomunikacije i tehnologiju u Evropi Henrika Krafta, ovo je prva direktna investicija KKR u centralnoj i istočnoj Evropi. 

     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE