Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Zbog novog direktora odlaze članovi UO

    Tri člana Upravnog odbora kompanije Mozilla podnela su ostavke usled nezadovoljstva izborom novog direktora Brendana Eicha.

    Kako prenosi portal seebiz.eu, svoje pozicije su dobrovoljno napustili DJohn Lilly (Mozilla CEO u od 2008-2010), Gary Kovacs (CEO od 2010-2014, i trenutno prvi čovek AVG) i Ellen Siminoff (CEO startupa Shmoop koji se bavi online edukacijom).

    Razlozi ostavke nisu povezani sa problemima u kojima se našao Eich nakon otkrića privatne donacije iz 2008. godine, već sa nezadovoljstvom što za novog CEO nije izabrana osoba koja do sada nije imala direktnu vezu sa Mozillom.

    Članovi UO koji su podneli ostavke žele na tom mestu videti nekoga izvan kompanije, ko će doneti nove, sveže ideje koje bi pomogle da se Firefox OS pomeri sa trenutnih 0,1 odsto udela na tržištu.

    Takođe smatraju da ta osoba nikako nije Brendan Eich, jer se predugo nalazi u Mozilli, te zbog toga nije u mogućnosti ponuditi preko potrebne inovacije.

    Mozillin predstavnika za odnose sa javnošću Mike Manning kratko je potvrdio da su tri člana podnela ostavke, ali nije hteo ulaziti u dublju raspravu oko toga.

    Brendan Eich (53), poznat kao tvorac JavaScripta, unapređen je sa mesta direktora tehnologije na mesto novog izvršnog direktora kompanije Mozilla 24. marta.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE