Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Obuka za nezaposlene informatičare

    Nacionalna služba za zapošljavanje u saradnji sa kompanijom Samsung organizuje obuke za veštine u oblasti informacionih tehnologija za nezaposlena lica.

    Nezaposlena lica sa evidencije NZS će imati priliku da prođu kroz obuke za inženjera mrežnih sistema, (PhpWeb) programera, android programera, dizajnera kompjuterskih igara i programera windows aplikacija.

    Kako je najavljeno, "Digitalna akademija" će se 8. maja održati u Novom Sadu, a planirana je obuka nezaposlenih i u Beogradu.

    U okviru tog projekta, obučavaće se ukupno 225 nezaposlenih, po 75 iz Novog Sada, Beograda, kao i iz Niša u kom je obuka završena.

    Program edukacije namenjen je nezaposlenim licima koji imaju završenu srednju i višu tehničku školu ili elektrotehnički fakultet, dok je za modul dizajnera kompjuterskih igara neophodno da polaznik ima završenu neku od umetničkih i tehničkih škola ili arhitektonski, elektrotehnički i umetnički fakultet.

    Za selekciju kandidata zadužena je NZS prema svojoj evidenciji nezaposlenih lica, a cilj obuka je da se polaznicima omogući sticanje neophodnih IT znanja, veština, koja su dobra osnova za samostalan rad ili lakše zaposlenje.

    Projekat "Digitalna akademija" rezultat je Sporazuma o saradnji koji su potpisali kompanija Samsung i Ministarstvo rada sa ciljem razvoja znanja nezaposlenih lica i povećanja broja zaposlenih u Srbiji.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE