Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    EPS: Odluku o privatizaciji donosi Vlada Srbije

    Odluku o tome da li će Elektroprivreda Srbije (EPS) dobiti strateškog partnera, kao i da li će biti dokapitalizacije ili privatizacije donosi vlasnik, odnosno Vlada Srbije, rečeno je Tanjugu u toj kompaniji, povodom najave premijera Aleksandra Vučića o privatizaciji manjinskog dela EPS-a.

    Poslovodstvo EPS-a je eskpoze predsednika Vlade Srbije razumelo kao signal da treba ubrzati planiranu reorganizaciju i korporativizaciju EPS-a, što i jeste plan ovog menadžmenta, istuču u toj kompaniji.

    Cilj je da modernizacijom kompanije, EPS postane što efikasniji i uspešniji.

    "Nijedna ozbiljna energetska kompanija ne bi pristala da bude strateški partner ovako organizovanog EPS-a i izvesno je da, ako se ne promeni način upravljanja i ne otklone sve neracionalnosti, niko neće biti ni zainteresovan za dokapitalizaciju ili bilo kakav vid partnerstva", navode u EPS-u.

    Ujednačavanje poslovnih procesa i procedura i centralizacija pojedinih poslova u sistemu EPS-a, na šta više od godinu i po dana ukazuje menadžment, smanjili bi troškove i doveli do toga da kompanija posluje profitabilno i efikasno.

    Delokrug rada poslovodstva je da donosi poslovne odluke kako bi kompanija bila što uspešnija, a strateške odluke o budućoj vlasničkoj transformaciji ili ulasku strateškog partnera donosi Vlada Srbije, navode u EPS-u.

    Foto: Beta

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE