Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    EBRD zainteresovana za Telekom i aerodrom

    Evropska banka za obnovu i razvoj zainteresovana je za privatizaciju Telekoma i Aerodroma Nikola Tesla, kaže predsednik te banke Suma Chakrabarti.

    Chakrabarti kaže za RTS da Srbija ima dobru perspektivu i da će banka nastaviti da ulaže u našu zemlju. Izazovi za novu vladu biće privatizacija javnih preduzeća, borba protiv korupcije i razvoj infrastrukture. Mi smo zainteresovani za ulaganja, posebno za privatizaciju javnih preduzeća i infrastrukturu, rekao je Chakrabarti.

    Konkretna preduzeća za čiju privatizaciju je EBRD zainteresovan su Telekom i Aerodrom Nikola Tesla, a izvršni direktor EBRD za region Jugoistočne Evrope Jean-Marc Peterschmitt naveo je da bi eventualna privatizacija Telekoma sasvim sigurno privukla veliki broj kupaca i da bi u tome učestvovao i EBRD.

    Za čelnike EBRD, ključni problem za Srbiju će biti kako da uvede red u javne finansije, odnosno da smanji javni dug i budžetski deficit.

    Potencijalni aranžman sa MMF sasvim sigurno bi pomogao da se pridobije poverenje novih investitora. Tome bi doprineo i napredak u pregovorima sa Evropskom unijom, izjavio je zamenik direktora EBRD za politiku i strategiju Peter Sanfey.

    Evropska banka za obnovu i razvoj je kreditnim linijama uložila u Srbiju više od tri i po milijarde evra, što je najviše u poređenju sa zemljama u regionu.

    Čelnici banke najavili su povećanje investicija u zemlje Jugoistočne Evrope, a prioriteti će biti povećanje konkurentnosti privatnog sektora, poboljšanje uslova poslovanja, finansijski sektor i ulaganja u energetiku i infrastrukturu.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE