Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Na aukciji trećina voznog parka Beograda

    Na placu Parking servisa izložena su 263 službena vozila u vlasništvu različitih gradskih javnih preduzeća, koja će biti prodata na javnom nadmetanju, a novac od prodaje biće uplaćen u fond za sanaciju štete od poplava.

    Građani će od četvrtka moći da razgledaju izložene automobile smeštene na parkingu kod Buvlje pijace na Novom Beogradu, a javno nadmetanje će biti održano u subotu, 7. juna, u Centru Sava.

    Knjigovodstvena vrednost izloženih automobila je oko 60 miliona dinara, a kako je rekao gradonačelnik Beograda Siniša Mali prilikom obilaska Parking servisa, sav novac koji bude dobijen prodajom biće usmeren u fond za zbrinjavanje ugroženih i sanaciju štete od poplava.

    Ovo je dobar primer kojim pokazujemo naš način razmišljanja koji podrazumeva racionalno ponašanje i uštede, a sa druge strane ima i humanitarni karakter, rekao je Mali.

    Gradonačelnik je objasnio da je pre tri sedmice izdao nalog da se uradi analiza korišćenja voznog parka u gradskoj upravi i tada je utvrđeno da u svim gradskim JKP ima 908 vozila koja se koriste.

    Prema njegovim rečima, utvrđeno je da od 908 vozila višak predstavlja skoro 30 odsto, odnosno 263, i ona će biti prodata na aukciji.

    On je naveo da će prodaja automobila biti samo jedna od mera za racionalizaciju gradske uprave, koja sada smanjuje troškove i nepotrebne rashode i troši samo onoliko koliko zaradi.

    Oglas za prodaju automobila će u četvrtak biti objavljen u sredstvima javnog informisanja, a na sajtovima medija biće i detaljan spisak svih automobila. Vozila se kupuju u viđenom stanju i mogu se razgledati od četvrtka do 5. juna, od 10 do 15 sati.

    Pravo na učešće u postupku prodaje imaju pravna i fizička lica koja uplate depozit od 20 odsto procenjene vrednosti vozila za koje su zainteresovani. Učesnicima aukcije koji ne kupe vozilo depozit će biti vraćen u roku od pet dana od javnog nadmetanja.

    Najskuplje vozilo je marke Renault latitude proizvedeno 2011. procenjeno na 2,32 miliona dinara. Među skupljim je teretni automobil Isuzu iz 2007. koji je procenjen na 2,1 milion dinara. Na prodaju su i povoljniji automobili sa početnom cenom od 18.000 dinara.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE