Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Jeftini stanovi od 2015, rata oko 200 evra

    Predstavnici Arabteca dolaze uskoro kako bi otpočeli konkretni pregovori o gradnji jeftinih stanova širom Srbije, pregovori bi trebalo da budu okončani tokom jeseni, kako bi od 2015. krenuli radovi, piše Blic.

    Ideja je da do kraja naredne godine prvi jeftini stanovi budu dostupni kupcima. Zbog saniranja šteta od poplava, domaća građevinska operativa biće angažovana tokom leta i jeseni, a namera nam je da i jeftinije stanove grade naši građevinci koji će za taj posao biti na raspolaganju od narednog proleća, tvrdi izvor Blica iz Nemanjine 11.

    Pripremu uslova za realizaciju ovog posla vodiće poseban tim koji će biti oformljen u kabinetu premijera Aleksandara Vučića i Ministarstvo za građevinarstvo. Država će, uz građevinare i investitore, biti garant gradnje ovih kvadrata.

    Još se ne zna tačan broj stanova koji će biti dostupni kupcima na tržištu, ali se zna da za vojsku i policiju država treba da obezbedi oko 42.000 stanova.

    Kako kažu u Vladi, ne odustaje se od ideje da se obezbede krediti sa najnižom mogućom kamatom, rokom otplate do 30 godina, uz ratu od oko 200 evra. Ovaj iznos, a toliko danas iznosi prosečna kirija podstanara, važiće za stanove u Beogradu i Novom Sadu.

    Izgradnja prvih jeftinih stanova u Srbiji planirana je prvo u Beogradu, Novom Sadu i Nišu. Prema rečima gradonačelnika Niša Zorana Perišića, u ovom gradu planirana je izgradnja oko 8.000 stanova.

    Vlada će usvojiti uredbu o uslovima pod kojim će se graditi jeftiniji stanovi, ali se još čeka da na snagu stupe izmene Zakona o planiranju i izgradnji, koji predviđa ukidanje lokacijskih dozvola i upravnih postupaka.

    Poplave su donekle, priznaju u Nemanjinoj 11, usporile realizaciju ovog posla. Deo opština je već pripremio lokacije za gradnju, ostale će to učiniti do kraja leta.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE