Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Blagojević: Nisam ja Mrka

    Niti sam ja Mrkonjić, niti je ovo Srbija posle bombardovanja, uspostavićemo jasne principe obnove i sistem kontrole tokova novca, kaže Marko Blagojević.

    Šef Kancelarije za obnovu i pomoć poplavljenim područjima kaže da će njegov posao biti pre svega da uspostavi čvrst sistem, posle kog će biti nevažno ko vodi posao.

    "Ovo je izuzetno kompleksan posao. To nije samo kontrola, niti samo izgradnja, to je toliko posla, da je teško sve opisati. Početna faza je prikupljanje sredstava", rekao je Blagojević u Kažiprstu B92.

    Govoreći o svojim kvalifikacijama za taj posao, Blagojević je rekao da to jeste potpuni zaokret u njegovom životu, nakon 17 godina u CeSID-u, ali da je njegova prednost baš to što se godinama bavio prikupljanjem sredstava i što već ima potrebne kontakte.

    "Ne postoji nijedna osoba koja sažima sve osobine i znanja za poslove kojima će se Kancelarija baviti. Moja prednost je to što ovih dana imam susrete sa predstavnicima Ujedinjenih nacija, Svetske banke i Evropske unije. Preko puta sebe imam iste ljude sa kojima sam sarađivao u svom 'prethodnom životu'. Mi govorimo isti jezik, poznajem njihov rečnik. Mi sada radim klasičan fandrejzing, a u tome sam izuzetno iskusan", rekao je Blagojević.

    Blagojević je istakao da mnogi kažu da su na njegovom mestu zamišljali bivšeg ministra Milutina Mrkonjića, direktora Direkcije za obnovu zemlje iz 1999. godine, ali da su sadašnje okolnosti potpuno drugačije.

    "Nisam ja Mrka. Postoji način na koji je tada rađena obnova, ali postoje i razni drugi načini. Srbija sada nije ostrvo odsečeno od sveta. Ne znam odakle je novac tada stizao, ali sigurno nije od UN, SB i EU. Nemam nikakav problem sa odgovornošću. Štiteći sebe, štitim svoju Kancelariju i štitim državu. Sada imamo ozbiljno pitanje integriteta pred svetom", rekao je Blagojević.

    Foto: www.mc.rs

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE