Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Ostavka `ženskog Poaroa`iz Ministarstva privrede zbog tajnih ugovora

    Specijalna savetnica u Ministarstvu privrede Miroslava Milenović podnela je ostavku nezadovoljna načinom na koji je Vlada nastavila da vodi ekonomsku politiku.

    A posebno zbog tajnih ugovora koji se i dalje sklapaju sa investitorima, saznaje Danas.

    Neposredan povod za odlazak bio je, kako saznaje Danas, i intervju koji je u ponedeljak objavio Danas sa Milenovićevom a koji u Vladi nije bio dočekan sa prevelikim odobravanjem.

    Podsetimo, u tom razgovoru Milenovićeva, ili „ženski Poaro“ kako je nazivaju, naglasila je da od ove Vlade očekuje transparentne poslove umesto tajnih dogovora sa investitorima kakvi su se sklapali u prethodnom periodu.

    Međutim, politika koju je kreirao Mlađan Dinkić je nastavljena, ne samo sa biznismenima iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, nego i sa finskom kompanijom Sisu, koja bi tokom leta trebalo da uđe u posao sa pribojskim FAP-om, ali se u javnosti ne zna pod kojim uslovima.

    Milenovićeva je tada u razgovoru za Danas naglasila i da je u borbi protiv korupcije presudno da se ojačaju institucije, ali je njena brza ostavka očigledno ocena da politika Vlade ne ide u tom pravcu.

    Pored funkcije savetnice, Milenovićeva je i forenzični računovođa, prvi ovlašćeni istraživač pronevera u širem regionu Jugoistočne Evrope, specijalista za borbu protiv terorizma i organizovanog kriminala, i član Saveta za borbu protiv korupcije.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE