Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Sterling pristao da proda LA Clipperse

    Vlasnik LA Clippersa Donald Sterling pristao je da bivšem izvršnom direktoru Microsofta Steveu Ballmeru za dve milijarde dolara proda tim koji je u njegovom vlasništvu već 33 godine.

    Sporazum o prodaji nije zvanično potpisan, prema neimenovanoj osobi bliskoj pregovorima, ali je advokat Sterlinga rekao da se "on dogovorio sa NBA da reše sve nesuglasice".

    Kako je rekao advokat, Sterling je dao pristanak za prodaju tima, o čemu pregovara njegova žena Shelly Sterling. Predstavnici Shelly Sterling i NBA odbili su da komentarišu.

    Donald Sterling je prošle nedelje podneo pred federalnim sudom tužbu od milijardu evra protiv NBA, navodeći da je ta profesionalna košarkaška liga narušila njegova ustavna prava, oslonivši se na informaciju sa "ilegalnog" snimka rasističkih opaski koje je on uputio svojoj devojci.

    On je dodao i da je NBA narušila ugovor time što je kaznila Sterlinga sa 2,5 miliona dolara, a pokušajima da iznudi prodaju – zakon protiv monopola. Sterlingov advokat je naveo da će kao rezultat dogovora, tužba sada biti povučena.

    Prošle nedelje je, međutim, Shelly Sterling iskoristila svoje ovlašćenje jedinog punomoćnika Fondacije Sterling porodice, koja je vlasnik Clippersa, i počela pregovore o prodaji tima Balmeru.

    Ukoliko vlasnici NBA odobre prodaju, to će biti rekordna suma za tim koji je Donalda Sterlinga, kada ga je kupio 1981, koštao 12 miliona dolara. Glasanje vlasnika te lige očekuje se sredinom jula.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE