Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Švajcarski voz u septembru na srpskoj pruzi

    Proizvodnja novih elektromotornih vozova u švajcarskoj kompaniji Stadler za srpske železnice odvija se prema planiranoj dinamici, a prvi voz će biti isporučen Železnicama Srbije krajem septembra, kako je i predviđeno.

    Izrada prvog voza uveliko je u toku, a usaglašavanje tehničke dokumentacije je u završnoj fazi i u toku je tehnički prijem opreme, koja se ugrađuje u nove garniture, saopštile su srpske železnice.

    Do sada su stručne službe Železnica obavile prijem auto stop uređaja, radio dispečerskog i klima uređaja, kvačila nemačke proizvodnje, konvertora, glavnog prekidača, pantografa, brzinomera švajcarske proizvodnje i vučnog motora austrijske proizvodnje, kao i sanduka voza, obojenog u bojama srpske zastave.

    Uporedo sa prezentacijom garniture i usklađivanjem tehničke dokumentacije, radi se na definisanju obima ispitivanja prvog voza.

    Po preuzimanju prvog voza, sledi procedura dobijanja dozvole za njegovo uključivanje u saobraćaj, koje se može očekivati do kraja godine, a početkom decembra očekuje se i isporuka drugog švajcarskog voza, kažu u Železnicama Srbije.

    Železnicama će, zaključno sa 21. avgustom 2015. godine, biti isporučeno svih 21 vozova, na svakih petnaest dana po jedan. Vozovi će biti sukcesivno uključivani u saobraćaj na elektrificiranim regionalnim prugama Srbije.

    Kapacitet jednog voza je 465 putnika, ima 12 sedišta prvog razreda, 224 fiksnih i 11 pomoćnih sedišta, kao i 230 mesta za stajanje. Novi švajcarski vozovi su, inače, četvorodelne garniture sa brzinom od 160 kilometara na sat.

    Ugovor o kupovini 21 novog elektromotornog putničkog voza, vredan 99 miliona evra potpisan je 4. marta 2013. godine, a nabavku je kreditirala Evropska banka za obnovu i razvoj.

    Foto: Stadler

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE