Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Nemački RWE zainteresovan za EPS

    Nemačka kompanija RWE Group, jedna od vodećih proizvođača električne energije u Evropi, zainteresovana je da kupi Elektroprivredu Srbije i za to je spremna da plati nekoliko milijardi evra, piše Kurir.

    Srbija bi na taj način obezbedila energetsku sigurnost jer bi preko RVE naš energetski sistem postao deo energetskog sistema Evrope, navodi list ne navodeći izvor, a prenosi Tanjug.

    Ministar energetike Aleksandar Antić rekao je Kuriru da bi partnerstvo sa RWE obezbedilo Srbiji nove tehnologije i čitav set stvari koje su potrebne da bismo mogli da kažemo da imamo jedan siguran energetski sistem.

    Prema Antiću, iako se ubrzano radi na restrukturiranju EPS, potrebno je još mnogo koraka da bi se EPS doveo u situaciju da može da traži strateškog partnera, piše Kurir.

    Pritom se ne navodi kakav model kupovine je u pitanju, s obzirom na to da su srpske vlasti, pa i sam premijer više puta istakli da, kad je reč o privatizaciji EPS, u obzir dolazi samo strateški partner koji bi mogao da otkupi manjinski paket.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE