Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Nude Alstomu 7 milijardi evra u kešu

    Kompanije Mitsubishi Heavy Industries i Siemens udružile su snage i dale ponudu francuskom međunarodnom konglomeratu Alstomu, vrednu sedam milijardi evra u gotovini.

    MHI i Siemens, kako se navodi u zajedničkom saopštenju dveju kompanija, predlažu nekoliko transakcija u cilju očuvanja trenutnog obima akivnosti Alstoma, jačanja pozicije globalnog igrača u oblasti energije i transporta, kao i poboljšanja njene finansijske strukture.

    Mitsubishi namerava da stvori širok industrijski savez sa Alstomom i da formira tri preduzeća sa zajedničkim ulaganjem, tako što će postati vlasnik 40 odsto parnog i nuklearnog programa, 20 odsto mrežne industrije i 20 odsto hidro industrije Alstoma.

    MHI želi da uđe u poslove mrežne industrije i da doprinese njenom globalnom širenju, uključujući i Japan kao teritoriju, navodi se u saopštenju i precizira da će japanska kompanija uložiti u Alstom 3,1 milijardu evra gotovine.

    Siemens namerava da postane 100-procentni vlasnik gasne industrije Alstoma, uključujući i za njega vezane servisne ugovore, po ceni od 3,9 milijardi evra u gotovini. Siemens će u naredne tri godine, nakon izvršenog prenosa, garantovati radna mesta u Francuskoj i Nemačkoj za deo kompanije koji preuzme.

    Kompanija takođe namerava da zajedno sa Alstomom istraži mogućnosti iskorišćavanja prednosti obeju kompanija u cilju stvaranja Evropskog šampiona u oblasti transporta.

    Siemens planira da svoje evropsko sedište za kombinovane usluge u oblasti gasne industrije oformi u Francuskoj, i u tom slučaju će biti spreman da postane dugoročni akcionar u kombinovanoj oblasti transporta.

    Ponuda MHI i Simensa značajno će ojačati brend Alstoma kao održivog aktera u oblasti energetike i transporta. Alstom bi i dalje bio registrovan na berzi u Francuskoj i bavio se gotovo svim poslovima kojima se danas bavi. Svim ovim aktivnostima bi i dalje upravljao Alstom. 

    Foto: Beta

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE