Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    U Mitrovici otvorena fabrika Cooper Standard

    Premijer Aleksandar Vučić i američki ambasador Michael Kirby otvorili su u Sremskoj Mitrovici američku fabriku auto-delova Cooper Standard, koja će do sredine 2016. godine zapošljavati oko 800 radnika.

    Premijer Vučić je, posle presecanja vrpce, rekao da će Srbija za dve, tri godine, ako budemo strpljivi i marljivi, postati neuporedivo uspešnija zemlja, u kojoj će građani biti sigurni u svoju i budućnost svoje dece.

    Premijer je rekao da za otvaranje fabrike, koja trenutno zapošljava 200 radnika, nisu zaslužni političari, već Vlada Srbije koja je pomogla sa četiri miliona evra, kao i pokrajinska vlada sa 100.000 evra.

    Kada je bio postavljen kamen temeljac za ovu fabriku, čuo sam da su se političari otimali ko će da ga postavi. Ali, ova fabrika pripada radnicima, Srbiji, Cooper Standardu, a ne političarima, rekao je Vučić i najavio da će do sredine 2016. godine biti zaposleno još 600 ljudi.

    Vučić je rekao da je uveren da će američki investitori napraviti dobar i profitabilan posao i da će ga širiti, istakavši da će vlada i SIEPA biti otvorene za saradnju i dobre investicije.

    Ambasador Kirby rekao je da je izgradnja fabrike Cooper Standard primer šta američki investitor može da postigne u saradnji sa lokalnom samoupravom i vlastima, naglasivši da je investitor za samo 12 dana dobio dozvolu za izgradnju, što je kako je ocenio, izuzetno brzo.

    Generalni menažer Cooper Standarda Jeffrey Edwards rekao je da je ta kompanija vodeći svetski dobavljač u autoindustriji, navodeći da trenutno zapošljava više od 25.000 ljudi u 19 zemalja širom sveta.

    On je zahvalio SIEPA, Vladi Srbije, Vladi Vojvodine i gradonačelniku Sremske Mitrovice, koji su obezbedili podršku tokom realizacije projekta.

    Američka fabrika gumenih i plastičkih auto-delova smeštena je na 19.200 kvadratnih metara poslovnog prostora. Fabrika, čija je izgradnja počela u maju 2013. godine, nalazi se u Industrijskoj zoni u Sremskoj Mitrovici.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE