Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Srbija u obrazovnom programu Erasmus Plus

    Ministar za obrazovanje Srđan Verbić prihvatio je u Briselu sporazum o ulasku Srbije u obrazovni program Erasmus Plus, čija svrha je jačanje veza između obrazovnih institucija i tržišta radne snage.

    Ovaj program je pre svega namenjen zapošljavanju mladih ljudi, rekao je Verbić novinarima, uz objašnjenje da je sporazum potpisan ranije, a da je mu je sada formalno uručen.

    Ministar je ukazao da program pruža velike šanse za mobilnost studenata i nastavnog osoblja, mada će oni iz tehničkih razloga moći da koriste sve mogućnosti tek za dve do tri godine.

    Konkretno, reč je o mogućnosti razmene studenata i nastavnika visokoškolskih ustanova u Srbiji sa univerzitetima u EU, rekla je novinarima Marija Filipović Ožegović, direktorka fondacije "Tempus", koja je vodila pripreme za potpisivanje sporazuma.

    Ona je navela da će studenti posle prva dva semestra moći da studije nastave u inostranstvu, s tim da se vrate i diplomiraju na matičnom univerzitetu, dok će predavači imati mogućnost da gostuju na stranim univerzitetima.

    Ovo je dvosmeran projekat, tako da će studenti i profesori iz Evrope dolaziti kod nas, kazala je direktorka "Tempusa".

    Filipović Ožegović je rekla da u program mogu da se uključe i osnovne i srednje škole, preko eTwinning portala Evropske komisije, koji omogućava desetinama hiljada učenika i nastavnika iz Evrope da razmenjuju iskustva.

    Ministarstvo za obrazovanje i fondacija "Tempus" će pomoći studentima da pripreme projekte i konkurišu za program, objasnila je ona.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE