Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Predsednik Privredne komore Beograda imao kriminalnu prošlost

    U presudi Apelacionog suda, koji se bavio spornom diplomom predsednika Privredne komore Beograda Milana Jankovića, u kojoj se tereti da je falsifikovao istu sa Ekonomskog fakulteta u Sarajevu, piše i da je u prošlosti imao određenih kriminalnih aktivnosti, pa mu nisu bila strana ni razbojništva ni krađe, saznaje Blic.

    Poret toga što ga je 1991. godine Četvrti opštinski sud kaznio zbog krivičnog dela sa 1.000 dinara, u presudi piše i da je Janković imao i inostrane presude, i to suda u Riminiju (1974. godine) zbog krivičnog dela saučesništvo u krađi, po kojoj je osuđen na kaznu zatvora od jednog meseca, uslovno na pet godina, i novčanu kaznu od 30.000 lira.

    Dve godine kasnije (1976. godine) u Milanu je osuđen zbog razbojništva na zatvorsku kaznu od dve godine, uslovno na pet godina i novčanu kaznu od 150.000 lira. I 1980. godine Janković je imao problem sa italijanskim vlastima, samo ovog puta u Firenci, a krivično delo je bilo saučesništvo u krađi, zbog čega je osuđen na kaznu zatvora od osam meseci i na novčanu kaznu od 80.000 lira.

    Inače, Prvi osnovni sud u Beogradu prethodno je utvrdio da je diploma Milana Jankovića, stečena na Ekonomskom fakultetu u Sarajevu, na osnovu koje je on potom magistrirao i doktorirao, zapravo falsifikovana.

    Foto: YouTube

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE