Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Predstavljen master plan za BG na vodi. Vučić: Ovo nije samo maketa

    U renoviranoj zgradi Geozavoda u Karađorđevoj ulici danas je svečano predstavljen master plan "Beograda na vodi", a premijer Srbije Aleksandar Vučić poručio je da ovo nije samo maketa i najavio da će simbol tog projekta, Beogradska kula, biti završena do kraja 2016. godine.

    Zahvalivši investitoru iz Ujedinjenih Arapskih Emirata Mohammedu Al-Abbaru, Vučić je rekao da mu "srce ubrzano kuca" jer će, kako kaže, kada sve bude završeno, ovo biti jedno od najlepših mesta na svetu i da je uveren da će taj osećaj imati i svi građani Beograda i Srbije.

    "Ova zgrada nije samo maketa, pogledajte okolinu to izgleda kao muzejski eksponat. Izgled Karađorđeve ulice promenjen je ovom zgradom, a naš plan je da promenimo ovaj deo grada i lice Srbije koje treba da izgleda lepo i čisto kao ova zgrada", rekao je premijer.

    Vučić je rekao i da će od ponedeljak i svi građani Srbije moći da vide kako izgleda renovinara zgrada Geozavoda i maketa "Beograda na vodi", kao i da vide planove Vlade Srbije – to što ćemo, kako je rekao, da gradimo, sa čim počinjemo i što ćemo brzo da završimo.

    Investitor iz Ujedinjenih Arapskih Emirata Mohammedu Al-Abbar zahvalio je Vladi Srbije na poverenju ukazanom njegovoj kompaniji i rekao da je zadovoljstvo i čast raditi u Srbiji.

    Abbar je rekao i da će cela investicija 3,1 milijardu evra, da će biti građena modernom tehnologijom, ali da će duh grada kakav je Beograd ostati sačuvan.

    Rekonstrukciju Beogradske zadruge, spomenika kulture, sagrađenog 1907. godine, finansirao je arapski investitor, a u tom zdanju je postavljena velika maketa "Beograda na vodi" i u njoj će se nalaziti prodajni i promotivni centar projekta.

    Zgrada Geozavoda biće otvorena za sve građane i oni će tu moći da saznaju detalje u vezi sa projektom, koji je svetsku premijeru imao pre tri meseca na međunarodnom sajmu nekretnina u Kanu, a master plan je predstavljen i u Dubaiju.

    Uoči svečanog otvaranja, ispred Železničke stanice je postavljen veliki reklamni pano, na kojem je prikazan "Beograd na vodi" uz poruku "Slavimo Beograd".

    >>>>> Tone graditelj `Beograda na vodi`

    Projekat vredan 3,1 milijardu dolara

    Inače, arapski partner, kompanija Eagle Hills, uložiće 3,1 milijardu dolara u projekat na desnoj obali Save, u Savskom amfiteatru, i kako je najavljivano, izgraditi oko dva miliona kvadrata stambeno-poslovnog prostora.

    Očekuje se da prvi radovi počnu u narednoj građevinskoj sezoni, odnosno u februaru ili martu 2015. godine, a prvo će biti izgrađeni kula od 210 metara i šoping mol.

    U prvoj fazi radova biće izgrađene i četiri posebne zgrade – dva hotela i dve stambene jedinice.

    Prepreka za izgradnju kule više nema, jer je van snage stavljena Studija koja je ogranicavala visinu objekata u prestonici, čime bi njen izgled uskoro mogao da bude značajno izmenjen.

    Nosilac posla na projektu uređenja savskog priobalja, od Brankovog mosta do kompleksa Beogradskog sajma, u ime Vlade Srbije, biće Društvo sa ograničenom odgovornošću "Beograd na vodi", koje je juče osnovano.

    Istovremeno se priprema urbanistička dokumentacija za početak radova, neophodna kako bi se na vreme izdale građevinske dozvole, a paralelno se radi i na raščišćavanju lokacije i rešavanju pravno imovinskih odnosa.

    Foto: www.tanjug.rs

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE