Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Francuski metro i dalje aktuelan

    Francuske firme, ali i vlada zainteresovane su za realizaciju nekih projekata u Beogradu, između ostalih i za metro, a moguće je i da se uključe u projekat razvoja vodovoda i kanalizacije u srpskoj prestonici.

    Gradonačelnik Beograda Siniša Mali rekao je da su razgovori u Francuskoj tokom prethodnih dana bili sadržajni i uspešni.

    Razgovarali smo ne samo sa francuskim kompanijama već i francuskom vladom. Nekoliko ministarstava Francuske obećalo nam je pomoć za određene projekte, između ostalih i za projekat metroa, kako bi mogli da do kraja naredne godine počnemo sa realizacijom.

    Pored projekta metroa, za koji već imamo radnu grupu, razgovarali smo i o daljem razvoju vodovoda i kanalizacije.

    Naime, imamo ideju kako i na koji način da, kroz ulaganje pojedinih francuskih firmi pokrenemo proces završetka ovog projekta u Beogradu, jer trenutno skoro trećina grada nema kanalizaciju, kaže gradonačelnik.

    Mali objašnjava da je reč o velikom projektu, koji je vredan skoro 800 miliona evra i koji je naišao na interesovanje sagovornika iz Francuske.

    Pojedine firme izrazile su interesovanje i za projekat izgradnje četiri nove podzemne garaže, kao i deponiju u Vinči, gde su dve njihove kompanije zainteresovane za učešće na tenderu, a jedna kompanija je izrazila interes i za koncesiju aerodroma, rekao je Mali.

    Gradonačelnik je naglasio da se početak radova na rekonstrukciji Ulice vojvode Stepe očekuje u narednih desetak dana. Najavio je za narednu godinu radove i na rekonstrukciji Trga Slavija i Bulevara oslobođenja, čime bi bio zaokruženi radovi na celom tom potezu.

    Foto: Beta

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE