Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    `Beograd na vodi` može da odahne, prodisao Arabtec

    Deonice Arabteca ove nedelje su nadoknadile deo gubitaka nakon što je Aabar Investments najavio mogućnost da poveća udeo u kompaniji, koja inače treba da učestvuje i u projektu "Beograd na vodi".

    U samo tri dana deonice su povećale vrednost 35 odsto, što je najveća pozitivna serija od februara 2009. godine.
    Khadem Al Qubaisi, predsednik obe kompanije, rekao je na konferenciji za novinare da Aabar razmatra kupovinu dodatnog udjela u Arabtecu.

    Prethodno, deonice Arabteca pretrpele su žestoke gubitke krajem juna, nakon što je smenjen glavni izvršni direktor kompanije Hasan Ismaik, a na tekst nervozno reagovao srpski premijer Aleksandar Vučić, piše portal SEEbiz.

    Poznato je, naime, da bi Arabtec trebao biti uključen u realizaciju mega projekta "Beograd na vodi". Analitičari su sada nešto optimističniji oko Arabtecovih deonica.

    Važna poruka za Arabtec je da ima snažnu podršku Aabara i da će se kompanija fokusirati na svoj osnovni biznis građevine.

    Još uvek postoje otvorena pitanja, pa tako nema odgovora na pitanje šta je s Ismaikovim udelom u kompaniji, kao i koliki je tačan broj otpuštenih radnika, kaže Montasser Khelifi, viši menadžer za globalna tržišta u Quantum Investment Banci u Dubaiju.

    Kako god bilo, ni jedan Arabtecov projekat još nije otkazan, a kompanija se može pohvaliti knjigom narudžbi vrednom sedam milijardi dolara.

    Pročitajte i>>>Arabtec nastavlja sve projekte

    Očekuje se da će rezultati u drugom kvartalu prikazati dobit, a kompanija će se fokusirati na projekte u Egiptu, Saudijskoj Arabiji i Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

    Ismaik, koji je ostavku podneo 18. juna, ali još uvek najveći deoničar s gotovo 29 odsto udela, izjavio je da je od državnih institucija i privatnih investitora primio tri ponude za svoj deo.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE