Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Vučićevo `zbogom` lošim direktorima

    U naredna dva dana biće smenjeno najmanje pet direktora javnih preduzeća, kaže premijer Aleksandar Vučić i dodaje da će odluka o merama fiskalne konsolidacije biti doneta najranije u septembru.

    Jasno je da će nam mere finansijske konsolidacije biti neophodne, a kave će te mere biti, Vlada će doneti odluku najranije u septembru, a javnost ćemo obavestiti o merama tek kad one budu donete, kaže premijer Vučić, odgovarajući na pitanje kada će biti smanjenja plata i penzija, koja je najavio ministar Dušan Vujović.

    Vujović je objasnio tešku situaciju u kojoj se nalazimo zbog bivše kriminalne i neodgovorne vlasti, koja se ponašala bahato i osiono prema sopstvenom narodu, kupujući glasove ljudi tako što je bez ekonomskog rezona povećavala plate i penzije, terajući Srbiju u dužničko ropstvo, rekao je Vučić u intervjuu za Kurir.

    Premijer je podsetio da je još u izbornoj kampanji govorio da nas čekaju teške mere i da solidarni porez neće biti ukinut. Prema njegovim rečima, od 11 stvari koje je naveo u ekspozeu biće ispunjeno 10.

    Samo jednu nismo ispunili, a to je smanjenje plata u javnom sektoru. Ispunjeno je 92 odsto plana i to uprkos poplavama koje su nas pogodile i čije su posledice razorne po ekonomiju, oduzimaju nam jedan odsto BDP, smanjuju rast, uvode nas u recesiju, istakao je Vučić.

    Osvrnuvši se na kritike zbog zaduživanja, premijer kaže: "Zadužujemo se, moram to da kažem tim političkim nesrećnicima, zato što ste podigli penzije i plate za po 72 i 23 odsto, jer ste tako kupovali glasove, pošto na drugačiji način niko nije hteo da glasa za vas."

    A ja neću da kupujem glasove, hoću ga kupujem poverenje ljudi. "Važni su rezultati, a da li će u Realu igrati Hames ili Di Maria svejedno je – Real je šampion Evrope", kaže Vučić.

    Premijer Srbije najavljuje i da će u naredna dva dana biti smenjeno najmanje pet direktora javnih preduzeća.

    Zbog loših rezultata, nesposobnosti da reše nagomilane probleme, dugova, bez direktorske fotelje ostaće i najmanje 300 direktora u EPS, rekao je Vučić i dodao da ista sudbina očekuje i ministre koji ne poštuju satnicu.

    Vučić je poručio direktorima u EPS da "ne pomišljaju da traže povećanje cene elektične energije, a kod njih lopovluka ima koliko hoćete, nenaplaćenih računa, velikih direktorskih plata".

    Prema njegovim rečima, Vlada poštuje sve zemlje, i Rusiju i Ameriku i sve zemlje EU, ali je njen posao da predstavlja Srbiju i poštujemo njene interese. "Nismo, kako neki kažu, ni mala Rusija, ni mala Amerika – mi se zovemo Srbija", rekao je premijer Vučić.

    Foto: Beta

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE