Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Rusija uvela kontrasankcije

    Predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao je ukaz "O primeni određenih specijalnih ekonomskih mera u cilju bezbednosti Ruske Federacije", saopštila je pres služba Kremlja.

    Konkretno, tim dekretom se zabranjuje ili ograničava na period od godinu dana uvoz u Rusiju poljoprivrednih proizvoda, sirovina i hrane iz zemalja koje su se pridružile sankcijama protiv Rusije, prenela je agencija Interfaks.

    U skladu sa dokumentom, organima državne vlasti kao i pravnim i fizičkim licima, čije su delatnosti u vezi sa tim, tokom godinu dana od dana stupanja na snagu Ukaza, zabranjuje se ili ograničava spoljnotrgovinsko poslovanje.

    Ograničenje podrazumeva uvoz na teritoriju Rusije određenih poljoprivrednih proizvoda, sirovina i hrane poreklom iz država koje su donele odluku o uvođenju ekonomskih sankcija ruskim pravnim i (ili) fizičkim licima, ili su se pridružile toj odluci, precizira ruska agencija.

    Vladi je, između ostalog, naloženo da utvrdi spisak poljoprivrednih proizvoda, sirovina i hrane, obuhvaćene Ukazom i da donese mere za uravnoteženje robnih tržišta i sprečavanje ubrzanog rasta cena poljoprivrenih i prehrambenih proizvoda.

    Pored toga, kabinet treba da obezbedi razvoj i realizaciju niza mera usmerenih na povećanje ponude domaćih proizvoda.

    Srbija nije među zemljama koje su Rusiji uvele sankcije, te nije ni pogođenja ovim kontramerama zvanične Moskve.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE