Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Stefanović:Istraga o privatizaciji NIS-a ne ugrožava odnose sa Rusijom

    Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je danas da je rano da se izađe s bilo kakvim informacijama o privatizaciji Naftne industrije Srbije (NIS), ali da niko ne treba da brine da će istraga ugroziti odnose između Rusije i Srbije.

    "Prerano je da bismo izašli s bilo kakvim informacijama, ali smo fokusirani na to da vidimo da li je bilo i kakvih zloupotreba ne samo tokom privatizacije nego i pre i šta su sve okolnosti te privatizacije", kazao je Stefanović za Radio-televiziju Srbije (RTS).

    On je rekao da ne želi da prejudicira bilo kakve nalaze istrage, ali da očekuje da će ona biti završena u što kraćem roku.

    "Znam da se i premijer (Aleksandar) Vučić lično založio da ovo bude stvar koju ćemo isterati na čistac u potpunosti i u kontaktu je s najznačajnijim predstavnicima Rusije, tako da niko ne brine za odnose između dve zemlje", naveo je ministar.

    U okviru Ministarstva unutrašnjih poslova formiran je specijalni istražni tim koji će ispitati sve činjenice i okolnosti u vezi s privatizacijom NIS-a.

    Juče se povodom ovoga oglasila i kompanija Gazprom Neft koja istragu o prodaji kompanije NIS vezuje sa investicionom klimom u Srbiji.

    "Otvoreno govoreći, nas je iznenadila započeta istraga (vezana za prodaju kompanije NIS u 2008. godini)", rekao je prvi zamenik generalnog direktora kompanije Vadim Yakovlev, za Interfaks.

    Ugovor o prodaji 51 odsto NIS-a ruskoj kompaniji Gaspromnjeft potpisan je 24. decembra 2008. godine u Moskvi u pristvu tadašnjih predsednika Srbije i Rusije Borisa Tadića i Dmitri Medvedeva.

    Foto: Beta

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE