Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Vučić predlaže Sertića za novog ministra privrede

    Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić predložio je danas predsednika Privredne komore Srbije Željka Sertića za novog ministra privrede, prenose beogradski mediji.

    Skupština Srbije konstatovala je 4. avgusta ostavku Dušana Vujovića na funkciju ministra privrede i istog dana izabrala ga za ministra finansija.

    Vujović je ostavku podneo zbog imenovanja na funkciju ministra finansija, pošto je prethodni ministar finansija Lazar Krstić 12. jula podneo ostavku, koja mu je u skupštini konstatovana tri dana kasnije.

    Vučić je Sertića predložio poslednjeg dana roka, tj. danas.

    Sertić potvrdio da prihvata mesto ministra privrede

    Kandidat za novog ministra privrede Željko Sertić potvrdio da prihvata mesto ministra privrede i poručio da su reforme neophodne kako bi srpska privreda bila postavljena na noge.

    "Reforme su neophodne, da bi zdravo jezgro privrede i onaj deo koji se može postaviti na noge, podigao efikasnost, upošljavao što veći broj ljudi i postao što konkurentniji u utakmici na međunarodnom tržištu koja nas čeka u toku i nakon procesa evropskih integracija", poručio je Sertić u pisanoj izjavi dostavljenoj medijima.

    Izrazivši zahvalnost premijeru Aleksandru Vučiću na ukazanom poverenju, Sertić je rekao da je to za njega, ali i ogromna odgovornost.

    "Ukoliko i parlament potvrdi moj izbor ja ću i na novoj funkciji raditi kao i na mestu predsednika Privredne komore Srbije – u najboljem interesu srpske privrede i države", rekao je Sertić.

    Vučić: Ministar, a ne marketing majstor

    Premijer kaže da je predložio Željka Sertića za ministra jer je Srbiji potreban neko ko će da radi mnogo i koga građani neće prepoznati kao "marketing majstora"

    Premijer Aleksandar Vučić je novinarima u Obrenovcu rekao i da će novi ministar privrede morati da se posveti rešavanju velikih problema, te stvaranju sistemskih rešenja za rast i napredak srpske privrede.

    "Potreban nam je neko ko će da se suočava sa velikim problemima kao što su preduzeća u restrukturiranju i mnogi drugi, tako da je težak posao pred Sertićem", rekao je Vučić.

    Sertić, uspešan privrednik

    Željko Sertić, uspešni privrednik iz Novog Sada i diplomirani menadžer, predsednik je Privredne komore Srbije od marta 2013. godine. Na tu poziciju izabran je jednoglasno na Skupštini PKS kao jedini kandidat, a predlozi da se nađe na tom mestu stigli iz više od 30 regionalnih komora i udruženja.

    Sertić je rođen u Sečnju 1967. godine, ali se školovao u Novom Sadu. Fakultetsku diplomu stekao je na privatnom Univerzitetu Union u Beogradu.Vlasnik je preduzeća "Komrad" i stručnjak za mala i srednja preduzeća

    Član je SNS. Govori engleski jezik. Član je borda direktora Evrokomore, a bio je proglašen i za najboljeg menadžera jugoistočne i srednje Evrope.

    Foto: Beta

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE