Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Tesla City čeka odluku Grada o lokaciji

    Projekat Tesla City, koji realizuje kompanija "Tesla grad BK", predstavljen je predstavnicima Vlade Srbije.

    Autori ideje očekuju da se Grad Beograd opredeli o lokaciji i površini prostora na kojem bi se podigao novi grad.

    Kako se navodi u saopštenju kompanije "Tesla grad BK", Tesla City je projekat koji može da se realizuje na prostoru do dva miliona kvadratnih metara sa sadržajima koji najviše odgovaraju gradu u kome se realizuju.

    Za navedeni poduhvat je obezbeđen investitor – generalni izvođač radova bila bi BK Grupa, a obim i vrednost radova zavise od urbanističkih uslova i prostora koje grad određuje zavisno od potreba.

    Na predstavnicima Grada je, kako je saopšteno, da osim lokacije preciziraju na kojoj bi se površini, veličine od 500.000 do dva miliona kvadratnih metara, moglo zidati.

    Projekat su prezentovali predstavnici kompanije "Tesla Grad BK" doo, koja je nova članica BK Grupe, zajedno sa predstavnicima francuske kompanije "Valode&Pistre", koja je glavni projektant.

    Predstavnici navedenih kompanija su naveli i da su spremni da slične projekte, od 50.000 kvadratnih metara, realizuju i u 24 srpska grada, odnosno sedišta okruga, kako bi se Srbija ravnomerno razvijala.

    Projekat je, kako se tvrdi, predstavljen članovima kabineta premijera Aleksandra Vučića, odnosno šefu kabineta Ivici Kojiću i državnom sekretaru u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Dejanu Trifunoviću.

    Foto: Bk grupa

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE