Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    FOTO: Šta je sve novo Apple juče predstavio

    Kompanija Apple predstavila je juče novu generaciju svojih iPhone-a, kao i novi uredjaj, pametni sat „smartwatch“, što je prvi novi proizvod kompanije još od kad je otkrila iPad 2010. godine.

    Ovogodišnji Apple medijski dogadjaj, održan u kalifornijskom gradu Kupertinu, izazvao je dodatnu pažnju zbog nedoumica da li će ova kompanija zadržati svoju inovativnost posle smrti jednog od osnivača Steve Jobsa 2011. godine.

    Predstavljanje pametnog sata bilo je u centru pažnje i ostavilo je malo po strani premijeru dva nova iPhone, u dve različite veličine.

    iPhone 6 će imati dijagonalu ekrana od 4,7 inča (12 centimetara), dok će iPhone 6 Plus imati dijagonalu od 5,5 inča (14 centimetara). Oba uredjaja imaće novi mod gledanja u horizontali, da bi se bolje iskoristili veći ekrani.

    FOTO: Šta je sve novo Apple juče predstavio

    Verzija Plus imaće veću rezoluciju, od 401 piksela po inču, umesto 326.

    iPhone-i su glavni izvor prihoda Apple-a, a nova generacija bi trebalo da pomogne kompaniji u konkurenciji s uredjajima koji koriste operativni sistem Android.

    Jedan od noviteta biće i to što vlasnici iPhone 6 moći da razgovaraju putem interneta ako je signal vaj-faja jači od signala mobilne mreže. Prelazak izmedju korišćenja ove dve mreže trebalo bi da bude neprimetan.

    Prodaja novih telefona u SAD će početi 19. septembra, a od petka će moći da se naručuju. Početna cena je približna onima od ranijih verzija – 199 dolara uz dvogodišnji ugovor za iPhone 6 sa 16 gigabajta prostora. Verzija Plus će biti skuplja za 100 dolara u svakoj konfiguraciji.

    Apple je predstavio i novi operativni sistem, kao i sistem Apple Pay pomoću koga će telefonima moći da se plaća preko računa u maloprodaji.

    Pametni sat nazvan je  iWatch, što bi trebalo da bude kompjuterizovani ručni sat koji može pomogati ljudima da nadgledaju zdravlje, upravljaju kućnim uredjajima ili kupuju.

    FOTO: Šta je sve novo Apple juče predstavio

    Elektronske kompanije do sada nisu uspele da prikažu stvarnu potrebu za pametnim satovima, dok se elektronske narukvice odavno koriste pri treningu. Od Apple-a se očekuje da ponudi mnogo više, a na jučerašnjem medijskom dogadjaju taj uredjaj je samo najavljen, ali nije u prodaji.

    Na predstavljanju novih proizvoda gost je bila grupa U2 koja je najavila novi album "Song od Innocence" sa 11 pesama  koji su korisnici iTunes mogli besplatno skinuti do kraja dana.

    FOTO: Šta je sve novo Apple juče predstavio

    Foto: BEta/AP

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE