Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Belgijanci preuzeli kompaniju iz Velike Plane

    Belgijska kompanija Nuscience Group postala je stoprocentni vlasnih domaće kompanije Nuscience Premix International u Velikoj Plani.

    Ova firma je jedan od najvećih proizvođača premiksa i dodataka ishrani za životinje u Evropi. Prošle godine je kupila 51 odsto vlaništva domaće kompanije, a sada i ostatak.

    U ovoj firmi planiraju rast proizvodnje od 25 do 40 odsto ove godine i 50 odsto tokom 2015. Na godišnjem nivou fabrika u Velikoj Plani ima kapacitet da proizvede više od 25.000 tona premiksa.

    U protekloj godini uvideli smo da se srpsko tržište brzo menja i da dobavljači stočne hrane sve više preferiraju kupovinu premiksa visokog kvaliteta, umesto da ih sami proizvode, rekao je generalni direktor Nuscience Group Patrick Keereman.

    Našim ulaskom na srpsko tržište, poljoprivrednici će lakše dolaziti do ove vrste proizvoda. U modernoj fabrici u Velikoj Plani postoje mogućnosti za proizvodnju vitamina i mineralne smese visokog kvaliteta za potrebe srpskog tržišta.

    Bićemo u mogućnosti da ponudimo i patentirani proizvod „aromabiotik“, srednje lančane masne kiseline, kao i proizvode za odgoj mladih kategorija životinja, istakao je generalni direktor Nuscience Group koja ima više od 700 zaposlenih i snabdeva 80 zemalja. 

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE