Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    `Ni govora o većim platama u prosveti`

    Ministar prosvete Srđan Verbić kaže da je za sada nerealno pitanje da se zaposlenima u prosveti povećaju zarade, kao i da će do Nove godine biti završeni platni razredi i svako će znati tačno koliko zarađuje.

    Verbić je rekao za RTS da nastavnike "boli" visina plate i da Ministarstvo prosvete trenutno radi na pravednijoj kategorizaciji zarada, ali da nema osnova za povećanje plata.

    Rade se platni razredi, imamo rok do Nove godine da donesemo taj zakon, sindikati su uključeni u pravljenje platnih grupa i razreda, ističe Verbić i dodaje kako očekuje "manji broj izuzetaka i da se tačno zna šta je zarada u prosveti jer se svašta uračunavalo u platu".

    Verbić kaže da na sastanku sa predstavnicima prosvetara nije bilo reči o izuzimanju zaposlenih u prosveti od najavljenog smenjanja plata i naglašava da to pitanje zaposleni treba da upute Ministarstvu finansija.

    Na pitanje da li je izvesno da nastavnici dobiju više zarade ministar Verbić kaže da je "nerealno pitanje o povećanju plata", ali da će se i to desiti jednog dana.

    Govoreći o visokom obrazovanju i upisnoj politici za fakultete, ministar ocenjuje da je upisna politika nešto gde prvo država mora da kaže šta su priroriteti, ali i pritom mora da se urade i bolje analize upisne politike, kaže ministar.

    Ističe da se upisne kvote na fakultete moraju poštovati i naglaša da te kvote moraju poštovati i oni fakulteti koji nakon studija nude sigurno zaposlenje.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE