Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Obradović: O poskupljenju struje posle zime

    Generalni direktor Elektroprivrede Srbije Aleksandar Obradović kaže da neće biti poskupljenja struje, a da su razgovori o mogućim poskupljenjima mogući tek nakon završetka ove grejne sezone.

    Obradović je, gostujući na RTS, rekao da EPS održava energetski sistem stabilnim i da nema razloga za zabrinutost za početak grejne sezone. "struje će biti dovoljno, a o povećanjima cene tek posle sezone", ističe on.

    Imamo planove za uvoz struje, ali su to naši taktički planovi i ne želimo da ih otkrijemo konkurentima. Očekujem da narednih meseci budemo aktivni na uvozu struje, a očekujem i da uvozimo ugalj, kaže Obradović.

    >>>>Energetski sistem stabilan

    Govoreći o problemima u EPS, Obradović je rekao da je izbor njega za direktora zadao glavobolje mnogima koji nisu želeli da se EPS reformiše, a i onima koji se boje da će izgubiti svoja radna mesta.

    "Radićemo na tome da se smanji broj direktora. Planiram da u centrali smanjim broj direktora za trećinu", navodi Obradović i podseća da u EPS ima ukupno 650 direktora.

    Cilj je i smanjenje administracije kako bi kompanija postala efkasnija, nastavlja Obradović i objašnjava da će se samim procesom korporativizacije uštedeti skoro 100 hiljada evra dnevno, a "jedan od prvih koraka je da se napravi jedna distribudivna kompanija".

    Direktor EPS kaže je situacija u kompaniji kao na "divljem zapadu" zato što postoji posebnih 28 ogranaka, od kojih svaki ima svoj budžet, te će prva mera biti da se napravi "jedan veliki EPS".

    "Depolitizacija u EPS će se desiti sa smanjenjem broja radnih mesta. Moja borba je da ukinemo sva ona radna mesta koja su tu da bi neko sedeo i imao platu", zaključuje Obradović. 

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE