Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Zanimljiv zahtev radnika Amazona: Platite nam čekanje na pretres

    Radnike u skladištima Amazona posle 12 sati rada na pakovanju kutija, sleduje još pola sata stajanja u redu za pretres, zbog čega traže da im se dodatno plati vreme čekanja u redu.

    Zato su radnici otpočeli borbu za svoja prava, ali ne za skraćivanje smena ili ukidanje pretresa, već za naplatu vremena koje provedu u redu.

    "Prolazak kroz skenere se odvija van mog radnog vremena. Ako su ljudi zarobljeni u tvojoj zgradi i ako im nije dopušteno da odu, onda bi bio red i da im platite, zar ne?", kaže radnik iz Nevade.

    On je zajedno sa kolegama uložio žalbu Vrhovnom sudu, a nakon njegovog predmeta, usledile su desetine iz drugih skladišta Amazona, ali i iz drugih kompanija. Kako kažu analitičari, ovi slučajevi bi mogli da promene odnos kompanija prema radnicima koje zapošljavaju po satu.

    Kompanije kao što je Amazon koriste detektore kako bi se obezbedili od krađe, ali radnici kažu da se njima bukvalno krade vreme, u korist kompanije, navodi Bloomberg.

    Ako slučaj prođe Vrhovni sud, biće prosleđen federalnom parničnom sudu, a ukoliko radnici i tamo pobede, Amazon će morati da plati odštetu čak 400.000 radnika, što će se meriti u stotinama miliona dolara.

    Amazon nije komentarisao slučaj, ali je na tvrdnje da se u redovima čeka i do pola sata, odgovoreno da "podaci pokazuju da se kroz skenere prolazi uz malo, ili nimalo čekanja".

    Foto: Beta

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE