Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Otvoren novi pogon Tigra

    Predsednik Srbije Tomislav Nikolić otvorio je u Pirotu novi pogon fabrike Tigar Tyres, uz poruku da je poslovanje francuskog Michelina u Srbiji potvrda da je naša zemlja stabilna i dobro uređena država u koju treba ulagati.

    "Zvanično počinje realizacija 215 miliana evra vrednog investicionog projekta. Proširenje proizvodnih kapaciteta i uvođenje novog programa proizvodnje putničkih i poluteretnih pneumatika omogućiće povećanje obim proizvodnje za 50 odsto već do kraja 2016. godine", rekao je Nikolić prilikom otvaranja novog pogona fabrike koja posluje u okviru Michelin Group.

    Otvaranjem 500 novih radnih mesta ukupan broj zaposlenih u Tigru iznosiće 2.700 radnika i doprineće maksimalnom korišćenju lokalnih ljudskih resursa, što će uz primenu modernih tehnologija uticati, između ostalog, i na unapređenje regionalnog razvoja, naglasio je on.

    Nikolić je dodao da u godini, koja će u Srbiji ostati upamćena po katastrofalnim poplavama, ulaganjem u zapošljavanje, otvaranjem ovog i drugih novih proizvodnih pogona Vlada Srbije uliva nadu i daje veru u bolje sutra.

    Predsednik Srbije i predsednik Michelin Group Jean-Dominique Senard simbolično su označili početak rada fabrike potpisivanjem prve auto gume.

    Otvaranju fabrike pored predsednika Nikolića, prisustvovali su i ministar privrede Željko Sertić, najviše rukovodstvo Michelina iz Francuske, ambasadorka Francuske u Srbiji i predstavnici lokalne samouprave.

    Pirotski Tigar Tyres i dalje drži visoku poziciju među izvoznicima u Srbiji i na listi najvećih srpskih izvoznika, koju je objavilo Ministarstvo finansija posle sedmomesečnog poslovanja u ovoj godini.

    Ta kompanija se nalazi na trećem mestu sa izvozom vrednim 139,9 milion evra u tom periodu, odmah iza Fiat automobila Srbije i Naftne industrije Srbije. Michelin je prusutan u Srbiji poslednjih devet godina.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE