Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    `Bez konačnog dogovora o Petrohemiji`

    U Moskvi nije postignut nikakav konačan dogovor o Petrohemiji sa ruskim partnerima, izjavio je ministar energetike Aleksandar Antić, ali je izrazio uverenje da će Srbija uskoro rešiti to pitanje u dogovoru sa Naftnom industrijom Srbije.

    Antić je rekao da je srpska delegacija tokom ovonedeljne posete Moskvi imala ozbiljne razgovore o tome kako da Srbija reši pitanje dugovanja za energente prema ruskim partnerima.

    Kao jedno od rešenja ili modela razmatrano je to da se deo duga Petrohemije prema NIS konvertuje u vlasništvo NIS u Petrohemiji, a da se drugi deo duga za energente isplati u novcu, kazao je Antić novinarima u resornom Ministarstvu.

    Predstoji još puno razgovora o tome i verujem da ćemo naći zajednički interes sa NIS, naveo je ministar, precizirajući da je dug Petrohemije prema NIS oko 260 miliona dolara.

    Dodao je da je formirana radna grupa Vlade Srbije i NIS kako bi se usaglasio model vraćanja tog duga i da očekuje da će razgovori o tome uslediti narednih dana.

    Antić je napomenuo da se u delu javnosti stvorila slika da je postignut dogovor o dugu Petrohemije, ali da to nije tačno, već da se traži odgovarajući model kako da se to pitanje reši.

    Zamolili smo ruske partnere da nam pomognu u pronalaženju partnera za Petrohemiju, kao i da nam vrate povoljne cene za gas za pojedina preduzeća po osnovu "toling" aranžmana, kazao je on i naveo da je dug Srbijagasa prema NIS oko 240 miliona dolara.

    Foto: Beta

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE