Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    `Molim za dve godine strpljenja`

    Premijer Aleksandar Vučić pozvao je građane da stisnu zube, vredno rade i strpe se još dve godine kako bi se uverili da li je Srbija na dobrom putu i da li je vlast ostvarila obećano.

    "Samo dve godine. Nekada su ljudi tražili po 10 godina, nekima nije bilo dovoljno ni 12 godina da pokažu da bilo šta znaju osim da opljačkaju zemlju, a ja samo molim za dve godine strpljenja, ne više, i da onda građani mogu da ocene da li je Srbija na dobrom putu ili nije", rekao je Vučić.

    "Potrebno nam je da izlečimo i ozdravimo javne finansije i da izlečimo državu. Zato nam je potrebno da radimo neuporedivo vrednije i da stisnemo zube i kažemo da ćemo raditi najbolje, najdisciplinovanije i najodgovornije što možemo. Molim samo za godinu i po, ne više od dve godine strpljenja", rekao je Vučić na otvaranju glavnog poštanskog centra u Beogradu.

    Pošta Srbije pustila je u rad Regionalni poštansko-logistički centar koji omogućava potpuni prelazak na automatizovano sortiranje i obradu pisama i paketa.

    Prema rečima Vučića, logistički centar u Zemunu je jedan od najmodernijih sistema kakvi postoje u Nemačkoj i u najrazvijenijim delovima sveta i izrazio zadovoljstvo što to nije "još jedan u nizu spomenika gluposti bez ikakvog sadržaja".

    Pošte Srbije, kazao je, kao i sva javna preduzeća moraće zbog teške situacije ubuduće da izdvajaju više novca za budžet. On je poručio da će to javno preduzeće morati da izvaja 70 odsto prihoda.

    Direktor Pošta Milan Krkobabić je rekao da je tehnologija u tom centru primer narajzvijenijih poštanskih sistema u svetu, ističući da su Pošte celokupnu investiciju finansirale iz sopstvenih sredstava.

    Vrednost opreme za sortiranje, čiji su proizvođači japanska Toshiba i italijanska Sinetica, iznosi 12,6 miliona evra. Pošta implementira automatizovanu preradu pošiljaka i u regionalnim centrima u Novom Sadu i Nišu, a ukupna ulaganja u sva tri centra iznose 46 miliona evra.

    Nova tehnologija obuhvata mašine koje pomoću specijalnog sistema za očitavanje prepoznaju adrese na pošiljkama i precizno ih usmeravaju do svake pošte i poštanskog rejona.

    Mašina za pisama ima 272 izlaza i u jednom satu sortira 40.000 pisama, a to znači da količinu pisama koju je radnik do sada mogao da obradi za jedan sat, ova mašina sortira za 90 sekundi. Brzina sortiranja krupnih pošiljaka i paketa je 8.500 pošiljki na sat.

    Foto: Beta

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE