Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Edi Rama ipak u Beogradu

    Premijer Albanije Edi Rama rekao da je razočaran komentarima srpskih zvaničnika povodom incidenta na utakmici, ali namerava da se sastane sa srpskim kolegom.

    "Zaista nam je žao i stvarno smo razočarani zbog onoga što se dogodilo, kao i zbog reakcije srpskih vlasti. To je neverovatno", rekao je Rama u intervjuu za Rojters.

    On je, medjutim, za britansku agenciju dodao da neće dozvoliti da komentari i tvrdnje srpskih zvaničnika da je njegov brat odgovoran za incident na stadionu, ometu njegove planove da 22. oktobra poseti Beograd.

    "Nećemo dozvoliti da nas usmerava takva politika i mržnja iz prošlosti. Nećemo dozvoliti da nas usmeri ono što se dogodilo na fudbalskoj utakmici. Odlučan sam da idem dalje", izjavio je Rama, pre nego što je održao govor na Harvard univerzitetu kod Bostona.

    Rama je rekao i da Albanija, u nameri da izbegne nasilje, nije poslala svoje navijače na utakmicu, osim 45 izabranih ličnosti, uključujući i njegovog brata, koje su, kako je dodao, detaljno proverile srpske vlasti.

    "Nije mi jasno kako je neko mogao da unese dron ili zastavu, kad čak ni onima koji su nosili albanske simbole nije bilo dozvoljeno da udju na stadion", kazao je Rama.

    "Jasno je da je taj leteći objekat došao van stadiona", smatra albanski premijer.

    On se, takodje, zapitao, zašto je u medijskim izveštajima sa utakmice umanjen značaj mase koja preti Albancima i vredja ih.

    "Mi nećemo odgovoriti na isti stari način ovog regiona, koji je mnogo propatio od tog starog načina i konačno našao mir", rekao je Rama.

    "Smireni smo ne zato što smo postali andjeli, već zato što smo uvereni da je Evropa naše odredište i zato što želimo da budemo deo evropske porodice kao članice Evropske unije", zaključio je Rama za britansku agenciju.

    Foto: Beta/AP

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE