Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Gradonačelnik Zagreba uhapšen zbog korupcije

    Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić i dvojica biznismena, uhapšeni su zbog sumnje da su izvršili više koruptivnih krivičnih dela na štetu grada, javljaju hrvatski mediji, pozivajući se na nezvanične podatke.

    Policija je, po nalogu Uskoka, pored Bandića, uhapsila i predsednika Uprave Zagrebačkog holdinga Slobodana Ljubičića i vlasnika CIOS Petra Pripuza. Oni su, kako navode mediji, uhapšeni zbog sumnje da su izvršili više koruptivnih krivičnih dela na štetu grada.

    Zagrebački advokat Krešimir Krsnik je potvrdio da zastupa Bandića i da se upravo uputio kod njega na "Oranice", što je kolokvijalni naziv za sedište policijske službe za suzbijanje korupcije i organizovanog kriminala.

    Krsnik, međutim, u izjavi Hini nije mogao da potvrdi da li je Bandić uhapšen ili je samo priveden u policiju na razgovor.

    Iz policije se još ne mogu dobiti informacije ko je sve priveden, dok je na sajtu MUP objavljeno da je više osoba uhapšeno posle višemesečnog kriminalističkog istraživanja u vezi sa nezakonitim postupanjima u Gradu Zagrebu i Zagrebačkom holdingu.

    MUP dodaje da će protiv osumnjičenih Uskoku biti podnesena krivična prijava zbog korupcije, zloupotrebe položaja i ovlašćenja. Uskok je na sajtu objavio isto to saopštenje, prenela je Hina.

    Bandićeva portparolka Martina Šušnjara izjavila je ranije Hini da nema informacije o navodnom hapšenju Bandića, rekavši da je on popodne "brao mahune u svom vrtu na Savici".

    Bandić je, inače, u petom mandatu na poziciji gradonačelnika Zagreba. Poslednji put je biran kao nezavisni kandidat, a njegova lista je u junu 2013. godine, pojedinačno gledano, osvojila najviše mandata u Gradskoj skupštini hrvatske prestonice.

    Prema pisanju Indexa, jednog od uhapšenih policija je uhvatila na granici Hrvatske i Slovenije, a prema nezvaničnim informacijama, ti je upravo bio Bandić koji je navodno saznao da se nešto priprema i pokušao da napusti Hrvatsku.

    bandić je rođeni Hercegovac i bivši član SDP, a već duže vreme je u sporu sa premijerom Zoranom Milanovićem, koji je u vreme lokalnih izbora u Hrvatskoj izjavio da "klijentelističku elitu treba očistiti od korupcije".

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE