Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    VIDEO: U Moskvi poginuo prvi čovek francuske energetske kompanije Total

    Četiri osobe među kojima je i prvi čovek francuske energetske kompanije Total Christophe de Margerie, poginulo je prilikom pada privatnog aviona "Falcon-50" na moskovskom aerodromu Vnukovo.

    De Margerie je bio jedini putnik u avionu, a tri preostale žrtve bili su članovi posade. U Moskvi je prema navodima medija, bio na sastanku ruske vlade sa stranim investitorima.

    Prema preliminarnim informacijama, letelica se po poletanju na pisti sudarila sa vozilom za čišćenje snega, u uslovima magle. Po navodima ruskih istražitelja, vozač vozila za čišćenje bio je pod uticajem alkohola.

    Kompanija Total je u međuvremenu potvrdila pogibiju prvog čoveka kompanije.

    Total confirms the death of Chairman and CEO Christophe de Margerie http://t.co/1k8UB5QOzh
    — Total (@Total) October 21, 2014

    Francuska kompanija je i pored sankcija Zapada prema Rusiji nastavila da radi na projektu u vezi prirodnog gasa u Jamalu, zajedno sa ruskim Novatekom i kineskom kompanijom CNPC.

    De Margerie je letos rekao za Reuters da Evropa ne može da živi bez ruskog gasa i da ne postoji razlog da to tako i ostane.

    On je u kompaniju Total došao 1974.godine, da bi u Bord direktora došao 2006.godine. Na mesto prvog čoveka kompanije došao je u maju 2010.godine.

    Foto: Beta/AP

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE