Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Esmark potvrdio da ide na tender za Železaru

    Američka kompanija Esmark potvrdila je da je zainteresovana za preuzimanje "Železare Smederevo" i da će se prijaviti na tender.

    Predsednik kompanije Esmark, James Bouchard, koji je juče u Londonu razgovarao sa srpskim premijerom Aleksandrom Vučićem, rekao je da su imali "izuzetno produktivne i korisne razgovore", i da ih je premijer Vučić obavestio o namerama srpske vlade da kroz nekoliko dana raspiše javni tender za železaru, navodi se u saopštenju Esmarka.

    "Veoma smo zahvalni premijeru i svim predstavnicima srpske vlade na njihovoj saradnji, a premijera Vučića smo obavestili da je Esmark nameran da se javi na tender i da će dati svoju ponudu", rekao je Bouchard.

    On je saopštio i da je kompanija Esmark formirala menadžment tim koji će biti spreman ukoliko se usvoji njihova ponuda na tenderu, dodajući da taj tim ima veliko iskustvo na poslovima po Evropi i da je prethodno, između ostalog, radio na revitalizaciji kompanije U.S. Steel iz Košica.

    Kako se dodaje, Esmark je privatna porodična kompanija koja je tokom godina razvila posao u nekoliko grana, mada ima jake korene u industriji čelika. Kompanija se sada skoncentrisala u nekoliko ključnih industrijskih oblasti – u istraživanju nafte i gasa, u avionskoj industriji, u poslovima nekretnina, tehnologiji, itd.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE