Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Gde su, šta rade: Mlađan Dinkić

    Bivši član Vlade Srbije Mlađan Dinkić promenio je profesiju i tržište i umesto politikom u Srbiji sada se bavi konsaltingom u Crnoj Gori.

    Prema pisanju crnogorskih medija, Dinkić je pre tri dana u ulozi međunarodnog konsultanta nudio opštinskim vlastima Mojkovca i Bijelog Polja pomoć u privlačenju stranih investicija, u ovom slučaju italijanskih.

    On je opštini Mojkovac ponudio plan jačanja kapaciteta drvoprerađivačke industrije, što su lokalne vlasti rado prihvatile.

    Sudeći po pisanju tamošnje štampe, Dinkićev plan je otvaranje biznis zona. U novom poslu ga prati i njegova nekada stranačka a sada poslovna koleginica Verica Kalanović, piše Blic.

    Njegovo pojavljivanje u Mojkovcu i Bijelom Polju ne treba da čudi jer je Dinkić još od avgusta angažovan kao konsultant u vladi Mila Đukanovića.

    Naime, Dinkić se krajem juna javio na međunarodni konkurs koji je raspisao UN i pobedio, pa je tako postao međunarodni konsultant Ministarstva ekonomije Vlade Crne Gore. Program na kome je angažovan zove se jačanje kapaciteta lokalnih samouprava u upravljanju i promociji biznis zona. Dinkića plaća UN, a ne Vlada Crne Gore.

    Od kada je napustio politiku pre više od šest meseci, Dinkiću u poslovnom životu ide odlično. Angažovan je kao savetnik uprave Sberbanke Evrope u Beču, član je UO Sberbanke Srbije i radi u agenciji „MD Solutions“.

    Foto: Beta

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE