Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Moguće parking zone na Adi i Novom Beogradu

    Ukoliko gradski Sekretarijat za saobraćaj pozitivno odgovori na inicijativu Parking servisa, parking zone će prvi put biti uvedene na makiškoj strani Ade Ciganlije i u jednoj novobeogradskoj ulici.

    Reč je o Bulevaru Zorana Đinđića, koji je pogodan za uvođenje zona, pre svega, zbog velike koncentracije komercijalnih sadržaja, poput poslovnih prostora, firmi i kafića.

    "Pored ove, podneli smo inicijativu za još tri lokacije u starom delu grada. Uvideli smo da postoji veliko interesovanje za dolazak na Kalemegdan automobilom, pa smo podneli inicijativu da se od placa kod Vidin kapije, koji je nekada korišćen za odlaganje automobila koje je odnosio pauk, takođe napravi parking."

    Pored toga, makiška strana Ade Ciganlije nam je takođe interesantna, zbog velikog broja klubova i kafića čiji se posetioci parkiraju bukvalno na kolovozu, a slična je situacija i u Skerlićevoj ulici kod Narodne biblioteke, kaže za 24 sata direktor Parking servisa Andrija Čupković.

    Usvajanje inicijativa je za sada na čekanju, pre svega zbog toga što Sekretarijat radi stručnu analizu o zauzetosti parking mesta u gradu, na osnovu koje će biti odlučeno gde postoji potreba za uvođenjem novih parking mesta. U Sekretarijatu nisu mogli da preciziraju rok do kog će biti izrađena, niti kako će odgovoriti na inicijativu Parking servisa.

    Kako bi povećali broj parking mesta, u Parking servisu su obavili razgovore sa predsednicima gradskih opština na kojima je predloženo da se izgrade još dve garaže, u Masarikovoj ulici i kod hale Pinki u Zemunu, kao i da se poveća kapacitet garaže na Obilićevom vencu.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE