Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Nalog za hapšenje Perčevića

    Tužilac je dao nalog za hapšenje biznismena Gorana Perčevića zbog sumnje da je izvršio više krivičnih dela u vezi sa Univerzal bankom, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

    "Dat je nalog za lišavanjem slobode Perčevića zbog različitih malverzacija u privredi kada je iskorisćavanjem svog položaja i ovlašćenja i prekoračenja granica svog ovlašćanja neposredno dogovarao sa rukovodiocima Univerzal banke različito odobravanje i obezebđivanje kredita firmama", rekao je on.

    Stefanović je naveo da su određenim firmama odobrena 34 kredita u ukupnom iznosu većem od 1,4 milijarde dinara, a "koji se zbog kreditne nesposobnosti i neadakvatnih sredstva obezbeđenja, što se znalo u startu, ne mogu vratiti niti mogu biti u celosti vraćeni".

    >>>>Perčević izbegao bankrot

    To je izazvalo pad adekvatnosti kapitala Univerzal banke i oduzimanje dozvole za rad i štetu za akcionare i deponente ove banke, rekao je Stefanović i naglasio da je "policija raspisala potragu" i da očekuje da će Perčević vrlo brzo biti lišen slobode.

    Beko stabilnije, napadači amateri

    Stanje biznismena Milana Beka, koji je ranjen u petak, jutros je stabilnije u odnosu na proteklu noć, saopštio je Klinički centar Srbije.

    Zbog težine i vrste povrede, narednih pet do sedam dana postoje rizici i nastavlja se sa njegovim intenzivnim lečenjem, navodi se u saopštenju. Beko je teško ranjen u petak oko 18 časova, kada su za sada nepoznati napadači na njega ispalili više hitaca iz vatrenog oružja.

    Prema rečima ministra Stefanovića, policija intenzivno radi u nekoliko pravaca na otkrivanju motiva za pokušaj ubistva, a prema dosadašnjim informacijama, oni koji su pucali nisu bili profesionalci.

    U prilog toj tvrdnji izneto je i da su u Beka iz neposredne blizine, od oko metar, ispaljena čak četiri hica, a da su ga pogodila samo dva, kao i da je jednom od napadača spala kapuljača. Mnistar je saopštio da Beku nije pogođen nijedan od vitalnih organa.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE