Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Quatar 2022: Svakog drugog dana umre jedan radnik

    Prema pisanjima britanskog Guardiana, na izgradnji infrastrukture za naredni Mundijal u Kataru vlada zastrašujući nemar, tokom koje svakog drugog dana umre po jedan migrantski radnik sa Nepala.

    Guardian javlja o zastrašujućoj pogibiji i nemaru za živote migrantskih radnika koji grade infrastrukturu za Svetsko fudbalsko prvenstvo u Kataru 2022. godine. Prema izveštaju, po jedan nepalski radnik umire svaki drugi dan, a brojka isključuje smrt radnika iz Indije, Šri Lanke i Bangladeša.

    Londonski list ocenjuje da ukupna statistika "gotovo sigurno" pretpostavlja da radnici u Kataru umiru svakodnevno. Organizacije za ljudska prava optužuju Katar da ne sprovodi istragu i reforme na koje se zavetovao nakon poraznog majskog izveštaja međunarodne firme DLA Piper.

    "Odgovornost Katara je da utvrdi u kojoj je meri smrtnost radnika povezana s radnim uslovima, ali Katar je prošle godine glatko odbio preporuke DLA Pipera da odmah pokrene istragu," rekao je Nicholas McGeehan koji pazi na Bliski istok u Human Rights Watchu.

    Prema pisanju Guardiana, 67 nepalskih državljana je umrlo od kardiogenog šoka, 8 od srčanog udara, dok su za 34 smrti odgovorne "nesreće na radnom mestu".

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE