Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Ljajić: Veća kupovna moć

    Nema razloga za poskupljenje osnovnih životnih namirnica, kaže ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić i dodaje da je u Srbiji porasla kupovna moć.

    Nema razloga za poskupljenje osnovnih namirnica i svaki trgovac će voditi računa da li će poskupeti neku robu ili ne, kaže Ljajić za RTS.

    "Statistika pokazuje da imamo kupovnu moć koja je neznatno veća nego u istom periodu prošle godine, a ekonomska logika kaže da nema razloga za poskupljenje namirnica. Interesantno je ipak da u prvih 10 meseci imamo rast prometa u maloprodaji za oko četiri odsto", objašnjava Ljajić.

    Navodi da struja nije poskupela, a da je gorivo pojeftinilo proteklih meseci za više od 16 dinara. "Takođe smo imali dobru poljoprivrednu godinu, a imamo i nisku kupovnu moć, pa će svaki trgovac voditi računa da li će poskupeti neku robu ili ne", rekao je Ljajić.

    Objašnjava da je Ministarstvo u ovoj godini uštedelo u svim sektorima. "Uštedeli smo na nabavci opreme i putnim troškovima, a što je najvažnije uspeli smo da obezbedimo sredstva za infrastrukturu u oblasti turizma", kaže Ljajić.

    Ističe da je za turizam predviđeno nešto više od milijardu dinara. "Ta milijarda će biti za rad Turističke organizacije Srbije i za infrasturkturu, pa pozivamo lokalne samopurave da konkurišu sa idejama", poručuje Ljajić.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE