Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Vlada promenila odluku o direktoru Železnice

    Vlada Srbije odustala je od predloga da Zdravko Jokić bude generalni direktor Železnica Srbije, pošto je nekompetentan za tu funkciju, a da se umesto njega predloži Miroslav Stojčić.

    To je na konferenciji za novinare izjavila potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

    Prema njenim rečima, stigle su informacije o investicionom kreditu koje je Jokić uzeo za svoju firmu i da je na osnovu tih podataka odlučeno da se umesto njega za direktora Železnica predloži Miroslav Stojčić.

    "Iako ne duguje državi, smatrali smo da Jokić nije dovoljno kompetentan da vodi Železnice i smatrali smo da je mnogo bolje da takavog kandidata povučemo pa makar i u poslednji čas, nego da takvog kandidata branimo", rekla je ministarka Mihajlović.

    Dodala je da se po tome ova Vlada razlikuje od svih prethodnih, jer bi one "verovatno branile neodbranivo".

    Vlada Srbije je na najnovijoj sednici odlučila da Skupštini društva Železnice Srbije predloži da za generalnog direktora izabere Miroslava Stojčića. Konkurs za izbor generalnog direktora Železnica na period od četiri godine raspisan je 9. oktobra prošle godine.

    Vlada je krajem jula prošle godine smenila generalnog direktora Železnica Dragoljuba Simonovića, koji je bio kadar vladajuće Srpske napredne stranke, kao i dvojicu izvršnih direktora – Predraga Jankovića i Svetozara Čapina.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE