Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    `Razvojni fond Vojvodine radi protiv države`

    Ministar privrede Srbije Željko Sertić izjavio je da to što Razvojni fond Vojvodine sprečava da italijanska kompanija Ferrero otvori fabriku u Srbiji može da ugrozi investicije.

    "Da bi Ferrero došao morate da poštujete zakonske i pravne procedure. U pitanju je poljoprivredno dobro Aleksa šantić koje treba da kroz proces privatizacije bude objavljeno na javnom tenderu kroz prodaju imovine."

    Da bi taj imovinski paket mogao da bude ponuđen, morate da imate saglasnost hipotekarnih poverilaca, rekao je Sertić gostujući na N1, objasnivši da su hipotekarni poverioci Poreska uprava, Agencija za osiguranje depozita i Razvojni fond Vojvodine.

    Procenjena vrednost poljoprivrednog dobra Alekse šantić je oko 900 miliona dinara, kazao je Sertić i dodao da su se Poreska uprava i Agencija složili da njihova osnovna potraživanja budu naplaćena procentualno iz prodajne cene, bez kamata, dok to nije prihvatio Razvojni fond Vojvodine.

    Ferrero će, kako je istakao, učestvovati na aukciji kao i svi ostali. Ako neko ponudi više para ta ponuda će biti prihvaćena.

    "Imate problem sa institucijom koja radi za državu, a radi protiv države. Problem je što pokrajinska vlast ima većinsku ulogu u pokrajinskom fondu i predsednik Pokrajinske Vlade Bojan Pajtić je predsednik UO Fonda", naveo je ministar.

    On je kazao da ako aukcijska prodaja ne bude uspešna Aleksa šantić odlazi u stečaj. Predstavnici Ferrera septembra prošle godine u Somboru su razgovarali sa gradskim čelnicima o mogućnostima investiranja u proizvodnju lešnika u tom gradu.

    Govoreći o kombinatu Trepča, Sertić kaže da će to pitanje biti rešeno sa svim pitanjima vlasništva u Briselu, tokom dijaloga Beograda i Prištine, koji su zakazani za 9. februar.

    Odluka da se iz procedure u Skupštini Kosova povuku izmene Zakona o javnim preduzećima, prema njegovim rečima, razumna je i racionalna, a doneta je delom pod pritiskom međunarodne zajednice.

    Foto: Beta

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE